Emine Efiloğlu Anaokulu
Mareşal Fevzi Çakmak Mah. 394. Sok. No 16 Merkez /Afyonkarahisar

VİZYON

Emine Efiloğlu Anaokulu olarak Okul Öncesi eğitimin ilkeleri ve amaçları doğrultusunda görevimiz; -Çocukların bedensel, bilişsel, duygusal, sosyal, kültürel, dil ve hareket gibi çok yönlü gelişimlerini destekleyecek eğitim ortamı hazırlamak. -Eğitim etkinlikleri düzenlenirken; çocukların yaşları, gelişim özellikleri, öğrenme hızları, ilgileri, gereksinimleri ile okulun ve çevrenin imkânları dikkate almak - Çocukların; beslenme, uyku, öz bakım becerileri, doğru ve sağlıklı temel alışkanlıklar kazanmalarının yanında doğa sevgisiyle çevreye duyarlı olmalarını sağlamak. - Çocukların, sevgi, saygı, işbirliği, katılımcılık, sorumluluk, yardımlaşma ve paylaşma duygularını geliştirici nitelikte eğitim etkinlikleri hazırlamak. - Eğitimi, sevgi ve şefkat anlayışı içinde yürütmek. Çocuklara eşit davranmak ve bireysel özellikler göz önünde bulundurmak Çocukların öz güvenlerini kazanmaları için ceza, baskı uygulamamak ve kısıtlamalara yer vermemek. - Çocukların kendilerini ifade ederken; Türkçe’ yi doğru ve güzel konuşmalarına öncelikle önem vermek - Şartları elverişsiz çevrelerden ve ailelerden gelen çocuklar için ortak bir yetişme ortamı hazırlamak ve onlara gereken desteği sağlamak - Oyunu, çocuklar için en uygun öğrenme yöntemi olarak uygulamak. - Eğitim programı hazırlanırken ailelerin ve içinde bulunulan çevrenin özellikleri dikkate almak ailenin eğitime etkin katılımı sağlamak.

MİSYON

a) Çocukların; Atatürk, vatan, millet, bayrak, aile ve insan sevgisini benimseyen, millî ve manevî değerlere bağlı, kendine güvenen, çevresiyle iyi iletişim kurabilen, dürüst, ilkeli, çağdaş düşünceli, hak ve sorumluluklarını bilen, saygılı ve kültürel çeşitlilik içinde hoşgörülü bireyler olarak yetişmelerine temel hazırlamak amacıyla çaba göstermek, b) Çocukların beden, zihin ve duygu gelişmesini ve iyi alışkanlıklar kazanmasını sağlamak, c) Çocukların Türkçe’ yi doğru ve güzel konuşmalarını sağlamak, d) Çocuklara sevgi, saygı, işbirliği, sorumluluk, hoşgörü, yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma gibi davranışları kazandırmak, e) Çocuklara hayal güçlerini, yaratıcı ve eleştirel düşünme becerilerini, iletişim kurma ve duygularını anlatabilme davranışlarını kazandırmak, f) Çocukları ilköğretime hazırlamaktır. OKUL OLARAK EN BÜYÜK HEDEFİMİZ YUKARDAKİ SAYDIĞIM AMAÇLAR DOĞRULTUSUNDA AFYONKARAHİSARIMIZDA OKUL ÖNCESİ ÇAĞDAKİ ÖĞRENCİLERİMİZE EN İYİ HİZMETİ VERMEKTİR.

İKİLİ

08.00 - 13.00 13.00 - 18.00